woensdag 9 maart 2016

An airy love affair part 1

 Toen ik enkele weken geleden op de Handwerkbeurs was in Zwolle, zag ik een stand waar er een doosje (voor de gelegenheid in de vorm van een hart (het was het weekend van Valentijn)) verkocht werd. In dit houten doosje zat een bolletje wol, kraaltjes en een mini haaknaald om een prachtige kantsjaal te breien.
 
De ontwerpster stond zelf aan het standje en droeg uiteraard haar eigen sjaal. Ik was al enkele keren voorbij deze stand gewandeld en keek elke keer vol bewondering naar de wondermooie sjaal. 
 
Het harten doosje heb ik niet gekocht, maar je kon het patroon ook online via Ravelry kopen.
Ik ben aan de wrap 2 weken geleden begonnen en heb ondertussen het 1e deel afgewerkt. Je kan zelf kiezen uit verschillende mogelijkheden om zo je unieke sjaal samen te stellen. Als je kan breien en de speciale steken voor kantbreien een beetje kent is deze sjaal echt goed te doen. Ik ben zelf ook geen super brei krak !
 
Bij het begin van het 2e deel van de sjaal (het rugstuk) ondervond ik wel enkele problemen. Ik brei vanuit de tekst (het patroon staat in tekst en shema vorm uitgelegd), en daar stonden nog enkele foutjes in. Ik mailde naar de ontwerpster en kreeg elke keer bijna onmiddelijk antwoord met een nieuwe juiste versie.
Ik ben dan ook blij dat ik haar kon helpen om de laatste puntjes op de I te zetten.
 
 
De wol die ik gebruik is Mernino lace van Schoppel, die ik ook op de beurs kocht bij de winkel Wol met verve. De kraaltjes kocht ik bij Veritas. In het patroon staat aangegeven dat je 178 kraaltjes nodig hebt, maar op het potjes was nergens een vermelding te vinden. De verkoopsters konden ook geen extra info geven dus heb ik thuis maar zitten tellen. Er zitten ruim meer dan 178 kralen in :-)
 
Ik gebruik een haaknaald 0.6mm die ik bij Caro's atelier bestelde.
 
*Dit is een puur objectief verslag zonder sponsering van 1 van de boven genoemde winkels!*
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten